Pályázatok

Üvegezés

Nyílászárók

Üvegezés

A különböző típusú üvegezési rendszerek kombinálásával optimálisan lehet összekapcsolni az üvegezés funkcióit. Az üveg lehet egyszerre hő- és hangszigetelő, védelmet nyújthat a túlzott napsugárzás ellen és betörés ellen is védelmet adhat. Ablakainkat a legmagasabb minőségű szintet képviselő csoportüvegezéssel szállítjuk, melyeket a PRESS-GLASS cég gyárt.

Hővédő üvegezés

Hővédő üvegek csökkentik a hőveszteséget és lehetővé teszik a napenergia effektív hasznosítását. A hathatós védelem a belső üvegre felhordott láthatatlan fémoxid rétegnek és az üvegek közötti tér gáztöltetének köszönhető, ami jótékony hatással van a hőveszteségek csökkentésére is. Az ablakokban standard kivitel a Top-Glas csoportüveg, melynek hőátbocsátási tényezője U=1,0 W/m2K. Vevői kívánságra az ablakokat ettől alacsonyabb hőátbocsátási értékkel is tudjuk szállítani.

ÜVEGMINTÁK
RAPID LOGISTIC KFT.

A táblázat különböző hőátbocsátási tényezőjű üvegezések alkalmazása mellett szemlélteti a felhasznált fűtési energia mennyiségét. A hőveszteségi értékeket egy 25 m2-es lakásra vonatkoztatva adjuk meg fűtési szezonban.

Üvegtípus Hőátbocsátási tényező Hőveszteségek
olaj / liter kWH gáz m2
Top-Glas U = 1,0 W/m2K 320 3190 360
Top-Glas K U = 0,9 W/m2K 275 2800 295
Top-Glas Plus U = 0,6 W/m2K 180 1850 205

Hangszigetelő üvegezés

Hangszigetelő üvegezések hatásosan nyelik el a kívülről érkező zajokat. Az ablakokba szerelt hangszigetelő üvegek Minőségi Tanúsítvánnyal rendelkeznek, mely szerint az akusztikai szigetelés mértéke 36-40 dB. A magas hangszigetelő képesség úgy érhető el, hogy az üvegtáblákból vastagabb szerkezeteket állítanak elő, megnövelik az üvegek közti teret és azt nehéz gázzal töltik ki.

Védő üvegek

Védő üvegek – sérülés elleni védelmet nyújt az üveg eltörése esetében, valamint külső támadás esetében is. Három minőségben kínáljuk:

  • biztonsági üveg – kizárja az üvegtöréses sérülések lehetőségét
  • betörés álló üveg – hatásos védelmet nyújt a homlokzati esztétika megtartása mellett
  • golyóálló üveg – tűzfegyverből érkező lövedékek ellen véd

Példák védőüvegezések alkalmazására

alkalmazás helye üvegosztály megjegyzés
Lakások, iskolák, irodák, termelő üzemek: belső ajtók, emeleti és földszinti ablakok 02 Üvegtöréskor védelmet nyújt sebesülés ellen, megnehezíti az üveg véletlen betörését pl. az ajtó vagy ablak erőteljes becsapódásakor, beltéri robbanási veszélynek kitett épületekben alkalmazható
Pavilinok, szabadon álló házak, hotelek és irodák üvegfalai, alacsony védelmi fokozatú kereskedelmi egységek, sportcsarnokok P2 Sebesülési védelme azonos a 02 osztállyal, ideiglenes védelmet nyújthat előkészítetlen betörési, behatolási próbálkozáskor
Hotel és irodaépületek hallok, jelentősebb védelmi fokozatú kerteskedelmi egységek, villák, gyógyszertárak P4 Betörést nehezítő üveg, helyettesítő védelmi értéke 150 mm rácskiosztású, 10 mm vastag acélhuzalból készült védőrácsnak felel meg

Fényvédő üvegek

Fényvédő üvegek egy megfelelő sugárzást visszaverő rétegnek köszönhetően védelmet nyújtanak a helység túlzott mértékű benapozása ellen. A napenergia 90 %-ának visszatartására képesek. Különböző színekben áll rendelkezésre, kiválasztható átlátszósággal ( 1-8 mintákat lásd ). Az ablakokba az alábbi fényvédő üvegezések kerülhetnek:

  • Antisol abszorpciós, anyagában színezett üveg, színek: világoskék, barna, szürke és zöld
  • Stopsol reflexiós, anyagában színezett síküveg, színek: világoskék, barna, szürke és zöld, vagy színtelen, fémoxiddal bevont kivitel az effektív tükröződési hatás elérésének érdekében

Ornamentált üvegek

Ornamentált üvegek a termékeinkhez ajánlott ornamentált üvegek dekorációs és használati funkciót is betöltenek. Az üveg felületi struktúrájának helyes megválasztásával lehetőség nyílik az átlátszóság gyengítésére vagy fokozására. Az ornamentált üveg lehet színtelen vagy anyagában barna színű ( 9-16 mintákat lásd ). Ne felejtsük el, hogy a fényvédő és ornamentált üvegeket nem a műszaki leírás, hanem mintadarab alapján célszerű kiválasztani.