Pályázatok

Alumínium ablakok

Alumínium ablakok

Aluprof profil

Az ALUPROF alumínium nyílászáró rendszerei sok különböző fajtájú ajtó és ablak beépítését teszik lehetővé a felhasználástól és a különféle betöltött funkcióktól, esztétikától, hőszigeteléstől, betörésvédelmi, füstgátlósági vagy tűzgátlást illető elvárásoktól függően.

Aluprof MB 45 hőhidas alumínium ablak
Aluprof logó
Aluprof MB 45 hőhidas alumínium ablak
Aluprof MB 45 hőhidas alumínium ablak

MB-45 hőhidas rendszer

Az MB-45 alumínium rendszer hőszigetelést nem igénylő beltéri és kültéri építészeti elemek (pl.:elválasztófalak, pénztárfülkék, ajtók, ablakok, tolóajtók) kivitelezésre alkalmas. Az ablakprofilok szerkezeti mélysége 45mm (tok), 54 mm (szárny).

Ezen konstrukció lehetővé teszi, hogy a tok és a szárny bezárt állapotban , ablak esetén egyetlen sík, ajtó esetén a szárnyak és a tok összesimuló felületének hatását kelti kívülről. A profilok alakja karcsú és ellenálló ablak, és ajtószerkezeteket eredményez.

A rendszer lényeges előnye a profilok hajlíthatósága, ami lehetővé teszi íves szerkezetek gyártását. A hézagmentességet EPDM gumitömítéssel. A rendszer ablakszárnyakban 2-35 mm, fix ablakokban és ajtószárnyakban 2-26 mm rétegvastagságú üvegek alkalmazását teszi lehetővé.

Aluprof MB 59S hőhídmentes alumínium ablak
Aluprof logó
Aluprof MB 59S hőhídmentes alumínium ablak

MB-59S hőhídmentes rendszer

Az MB-59S hőhídmentes ablak és ajtórendszer. Homlokzati nyílászárók gyártására is tökéletesen alakalmas hő- és hangszigetelés tekintetében (pl.: ajtók, ablakok, szélfogók, kirakatok).

Ablakprofil tekintetében a tok beépítési mélysége 50 mm, a szárnyprofil 59 mm-es, az ajtótok profil szerkezeti mélysége szintén 50 mm, int a szárny esetében 50 mm. Ebből következik, hogy a tok és a szárnyprofil felülete úgy kívül, mint belül egységes síkot alkot.

Az MB-59 3 légkamrás profilban a hőszigetelő betétek közötti szigetelő kamra alkotja a központi kamrát, ennek a megoldásnak köszönhetően karcsú és masszív a profil kialakítása. A hőszigetelő betétek segítségével kialakított összekapcsolási struktúra kétszínű profilok alkalmazását teszi lehetővé. A profilban „omega” alakú üvegszállal erősített poliamid hőszigetelő betét van. Ez a hőszigetelő betétforma nemcsak igen jó hőszigetelést biztosít, de tökéletesen megoldja a profil belső kamráinak vízelvezetését. A konstrukció főbb jellemzője még, hogy különböző íves szerkezetek alakíthatók ki belőle.